perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kentin kakkua kevään iloksi

Nyt on vuorossa yhtä omaa lempparia, Kentin kakkua. Tai alunperin se kai taitaa olla Kentuckyn kakkua, mutta nimi on jossain välissä ainakin meidän suvussa muotoutunut tällaiseksi. Jälleen näitä kakkuja, joita ei todennäköisesti suositella keventäjien tai painonvartijoiden keskuudessa. Voita, sokeria, kermaa... vähän lisää voita ja sokeria... ja kermaa. Hyväähän tämä siis tietysti on.













Eipä siinä sitten muu auta, kun käydä leipomaan. Vaahdota siis 200 grammaa voita ja neljä desiä sokeria. Tähän seokseen lisätään kananmunia kolme kappaletta vielä yksi kerrallaan. Kun tämä seos on valmis, niin siihen lisätään kaikki kuivat aineet eli siis teelusikallinen vanilliinisokeria, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, teelusikallinen suolaa, 6,5 desiä vehnäjauhoja ja puolitoista desiä mantelirouhetta. Näitä kun on sekoiteltu taikinaan, niin lopuksi lisätään vielä puolitoista desiä maitoa seokseen.

Valmiilla seoksella saa täytettyä kivasti noin kahden litran kakkuvuuan tai sitten useamman pienen vuuan. Voitele vuoka (tai vuuat) voilla ja vuoraa korppujauhoilla ympäriinsä. Kaada taikinaa vuokaan niin, että se ei ole aivan täynnä. Pidä huoli, että sitä tulee kaadettua ja levitettyä tasaisesti kaikkialle. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kuorrutus

Kuorrutusta varten tarvitaan vielä vähän lisää sokeria, kermaa ja voita. Tuollainen 0,8 desiä kermaa riittänee ja sokeria menee kahden desin verran. Nämä kiehautetaan yhdessä ja annetaan jäähtyä. Seokseen siivilöidään paketillinen tomusokeria. Voitakin lisätään vielä kuutisen ruokalusikallista, joskin sulatettuna. Lopullinen seos on herkullista ja jos sitä maistelulta jää yli, niin kakkuakin olisi kiva koristella. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele vielä vaikka nonparelleilla tai mantelirouheella.

 

 Resepti:


200 g voita
4 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
6,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
1,5 dl mantelirouhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää kuivat aineet ja vasta lopuksi maito. Kaada hyvin sekoitettu taikina voideltuun ja korputettuun kakkuvuokaan tasaisesti. Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kuorrutus

0,8 dl kermaa
2 dl sokeria
1 pkt tomusokeria
6 rkl voita

Kiehauta kerma ja sokeri keskenään ja jäähdytä. Siivilöi seokseen paketillinen tomusokeria sihdin läpi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Koristele kakku valmiilla kuorrutuksella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit