maanantai 30. kesäkuuta 2014

Perinteinen kinuski

Mansikkakausi jatkuu vauhdikkaasti ja noita herkullisia marjoja varmasti on moni jo maistellutkin. Joskus niiden seuraksi kaipaisi ehkä mahdollisesti kenties jotain muutakin kuin vain kermavaahtoa. Siis joskus. Kauhean usein ei tule tilanne vastaan, että kermavaahto ei riittäisi, sillä kermavaahtohan on hyvää. Tai sitten olet esimerkiksi tekemässä kakkua, johon haluat kinuskikuorrutetta.

Oli tilanne sitten mikä hyvänsä, oletuksena on nyt se, että siihen tarvitaan ja halutaan kinuskia. Eli kinuskia siis tehdään. Mummon keittokirjan kätköistä löytyi resepti, joka poikkeaa hieman perus kinuskiohjeista. Tätäkin kokki teki hieman säveltäen tosin. Suurin ero on se, että tässä ei käytetäkään fariinisokeria vaan ihan tavallista hienoa sokeria. Sitä tarvitaan kaksi desiä ja sama määrä tarvitaan kermaa. Tämän lisäksi tarvittaisiin vielä kaksi ruokalusikallista voita.

Sulata sokeri kattilassa. Ei saisi sekoittaa, mutta ei nyt ihan paikallansakaan voi antaa olla. Ja ei kannata pitää levyä täysillä. Sokeri palaa pohjaan todella helposti. Kun sokeri on suunnilleen kuparinväristä, voidaan se ottaa kuumalta levyltä pois. Sekoitetaan siihen joukkoon kuumennettua kermaa, jonka siis saa mikrossa nopeasti kuumennettua. Suunnilleen puolet on hyvä lisätä tässä vaiheessa. Tätä seosta kun hieman pyöräyttää lastalla, niin viimeistään siinä vaiheessa se kuohahtaa. Sekoittele rauhallisesti ja lisää loput kermat. Sulaneen sokerin ja kerman pitäisi sekoittua näin hienosti kinuskiksi. Lisää joukkoon vielä voi ja anna senkin sulaa sekoitellessa.


Kinuskin on hyvä antaa vähän jähmettyä ja jäähtyä, tekee sillä sitten mitä vaan. Erityisesti, jos se on menossa kermavaahdon lähelle, ei sitä kannata lisätä kuumana. Tästä saa kyllä mukavan lisän taas moniin jälkiruokiin, leivonnaisiin, marjojen ja hedelmien kerta tai voihan sitä syödä nyt ihan sellaisenaankin jos haluaa. Maultaan kinuski on mukavan paahteinen.

Resepti

2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 rkl voita

Sulata/ruskista sokeri kattilassa kuparinruskeaksi. Lisää joukkoon puolet kermasta ja sekoittele rauhallisesti. Lisää loput kermasta ja tämän jälkeen voi. Anna vähän jäähtyä ja paksuuntua. 

1 kommentti:

  1. The Best Slots Machines - JT Hub
    There is also a selection of video slot machines for you to enjoy, 군산 출장안마 and there's 여주 출장샵 plenty to keep you entertained. 원주 출장샵 At the end of each 서울특별 출장마사지 slot machine, there are 인천광역 출장샵 10

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit